Huize ds. W.H. Blaak is een woonzorgcentrum voor ouderen, het gaat uit van de Oud Gereformeerde Gemeente in Nederland en is gevestigd tegenover het kerkgebouw aan de Tielerweg te Geldermalsen.

Het heeft een reformatorische identiteit en is kleinschalig van opzet, zodat optimale zorg kan worden geboden in een vertrouwde, respectvolle en huiselijke omgeving.

Het is gericht op mensen met mentale, fysieke of cognitieve beperkingen en ook op ouderen die niet meer thuis kunnen wonen.

Het huis

Huize ds. W.H. Blaak is totaal gerenoveerd en heeft de deuren op 17 mei 2014 officieel geopend. Het voldoet aan alle hedendaagse eisen. De ruime tuin biedt mogelijkheden om te wandelen of in gemakkelijke tuinmeubels te genieten van de buitenlucht en de vogels. Er zijn ruime parkeergelegenheden.

Interieur en mogelijkheden

Het interieur is stijlvol, fris en neutraal, zodat ieder zich er direct thuis voelt. Alles is rolstoelvriendelijk ingericht en er is een moderne bedlift. Ook is er een meeluisterverbinding met de Oud Gereformeerde Gemeente van Geldermalsen.

Elke kamer heeft een eigen telefoon met eigen nummer.

Op de tweede verdieping is een ruime kamer met keukenblok en toiletruimte, die voornamelijk ter beschikking staat aan de gastvrouw.